my new home

Welcome to my paradise. Googlade mitt nya hem och hittade massa fakta. Ganska intressant faktiskt.



I århundranden har Stockholmarna åkt till Lilla Essingen då de behövt komma bort ett tag. Här har de solat, badat och aktiverat sig. Senare uppstod uttrycket "landet mitt i stan" och än idag reser människor hit för att få lite extra livskvalité.

På 1930-talet revs sommarvillorna och utbyttes mot hyreshus. En tid sa man att Lilla Essingen var Europas mest tätbefolkade ö. 

Lilla Essingen kallas även för "Lillan" eller "Lilla Nice".

Öns mest kända invånare genom tiderna är Evert Taube och här har han gjort trettio av hans mest kända verk. Bland annat "Brevet från Lillan" som kan tolkas på två sätt.

Lux är en exklusiv Restaurang på Lilla Essingen belägen med en fin havsutsikt. Restaurangen har fått en enorm mängd utmärkelser, inte minst en stjärna i den prestigefyllda Guide Michelin. Lux har även blivit utnämnd till årets affärskrog och har även fått en gulddrake av Dagens Nyheter i kategorin lyx. Det här är bara några av alla utmärkelser och Luxs kockar har fått fina utmärkelser dem med. Två har kommit tvåa i världens mest prestigefyllda kocktävling, Bocuse d´Or.  
 


Kommentarer
Postat av: hanna

kan du inte visa bilder på er nya lägenhet? :)

2012-01-31 @ 22:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0