we found love in a hopeless place


konsten att vara stressad när man har lov

På sju dagar ska jag hinna med ett par lunchdejter, halloweenfirande, jobbsökande, träffa kompisar, fota med anna, gå på restaurang med familjen, fixa mitt hår, jobba, ha ett par UFmöten och gärna ha tid för mig själv med.

Stressigt?! JA! Missförstå mig inte. Jag är överlycklig att ha lov. Saken är bara den att sju dagar är för lite. Man hinner inte göra allt man vill/måste. Tiden räcker inte till.

Halloween part I


long time no see

Gårdagen spenderades precis så en bakisdag ska spenderas. Låg i sängen till fem med en tryckande huvudvärk. Gick motvilligt upp och duschade och fixade i ordning mig. Drog sedan till Robin och lagade mat som vi tryckte i oss. Ingen av oss hade ätit på hela dagen. Gjorde dipp och satt uppe och pratade i flera timmar. Sjukt mysigt och väldigt behövligt.

Nu ska jag fixa iordning mig för att sedan möta upp Kristine och ha massa tjejsnack. Behövs nog egentligen föera timmar, men frugan har ett jobb att sköta. Ska även sno med mig min kamera som jag lämnade hos henne i lördags. Dyker upp lite bilder här senare idag om dom inte är för vidriga. 50/50 skulle jag tippa på.

en bild från i lördags


Inspire Me



Maskerad ikväll. Har nog haft tusen olika idéer om vad jag ska klä ut mig till. Så himla svårt! Men nu är det bestämt (om jag inte ändrar mig efter jag provat kläderna). Jag och frugan min ska kliva in på festen som två cowgirls! Kan gå hur som. Vad ska ni va?


Halloweenfest!



Ska börja röra mig mot Hby för förkrök med lite människor. Lär bli en ruggigt bra kväll, är taggad till tusen!
Ovan ser ni en del av min outfit. Cowgirl. Yeeeha, let's do this!


29 oktober

Jobb igår. Jobb idag. Tyst blogg. Var riktigt kul idag på jobbet, tiden rann verkligen iväg. Nu är jag precis hemkommen och ska försöka få i mig något ätbart. Sedan ska jag duscha och börja fixa mig inför ikväll. Halloweenfest. Så jäkla kul! Nej stress nu, har massa att ordna. Pusshej

Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain.


Höstlov!!

Lyckan då jag klev ut från spanskan. Åh. Inget mera plugg på en vecka, awesome!

Dagen har bestått av Sats, Halloweenfirande i skolan och en övertråkig filosofilektion. Nu: jobbmöte följt av jobb till stängning.

 


wanties



Skulle inte alls banga på någon av dem här från Versace for H&M. Ge mig, tack!


Halloween-dag



Årliga Halloweendagen i skolan och dagen i ära bär jag svart. Att stå och prata om en resa till Chile på spanska klädd som ett monster känns inte ultimat. Likaså ett seriöst möte med sin chef. Nej, kör på civilpolis som frugan föreslog. Fricon lär vara riktigt besviken.


inte en sån dag

Har haft så sjukt många tankar i huvudet på sista tiden. Hjärnan går på högvarv. Konstant. Dock inte så konstigt beroende på skola, flytt, jobb och en rad privata saker. Men som jag alltid säger. Bättre att det händer något, än inget alls.

Något är fel den här kvällen. Något som irriterar. Ska jag ta ett bad och därefter lägga mig i sängen och lyssna på lugna låtar. Inte värt att försöka anstränga sig ikväll. Inte min dag bara.

we crossed the borderline for a long time ago


Versace H&M


271011

Vaknade på sämsta tänkbara sätt idag. Förkyld och med utslag. Min nya halsduk som jag tyckte var så mysig igår, har nu gett mig massa utslag över bröstet, på halsen och i ansiktet. Vidrigt.

Drog ändå till skolan, åt frukost och fick min oboy. Ville bara hem men kände att jag var tvungen att gå på svenskan för att se våran Romeo och Julia film. Johan hade gjort den så jäkla bra! Fick ont i magen för jag skrattade så mycket. Hoppas jag kan lägga upp den här! Nu: top model.

Huset sålt!!



Tyst blogg. Beror på att jag spenderat kvällen med mamma och pappa. Skumpan har öppnats, oxfilén har lagats och vi har firat på! Kontraktet på vårt hus är skrivet, vilket mamma och pappa är riktigt lättade över! Den här tiden är som värst att sälja sitt hus i. Men vi klarade det!


26 oktober

Åh vad glad jag är över mitt inviduella val. Hälsopedagogik. Världens bästa kurs! Nästa moment: mental träning. Det är precis såhär skolämnena ska vara, äkta. Sådant man har användning av. Något kreativt. Inte parabler eller bergarter. Somnade i över trettio minuter idag på lektionen. Enda lektionen det faktist är okej att sova på. Coolt.

Kvällen kommer spenderas nerbäddad under duntäcket, tittandes på film och drickandes cola. Bara ta det lugnt. Mysa. Jätte tråkig blogg idag, men så är det. Och på tal om inget. Vem fan är Fricon?

mot skolan



Mysdag i skolan. Firar det med att inviga min nya halsduk. Myse.


efter trauman bildas alltid ärr.


its a fact

Passet var farligt på alla sätt. Min otränade kropp fick ta emot ett par rejäla slag. Mina armar dunkar fortfarande. Jäkla mirakel pass.

Det tråkiga är att jag insåg att jag verkligen måste gå till en doktor/sjukgymnast/naprapat/vad som helst för att kolla min kropp eller rättare sagt mina leder. I flera års tid har, speciellt mina knän och armbågar, knakat när jag lägger för mycket tyngd på dem. Trodde det skulle gå över, men det blir bara värre. Fick hoppa över flera övningar idag och hitta på egna istället, bara för att det gjorde så ont. Segt. Hjälp sökes!

tuesday



Har halvsovit framför top model och tjuvätit lite godis. Badass. Tur nog ringde Lehman och väckte mig, men på grund av att vi inte hörts på länge blev det ett ganska långt samtal. Där försvann min pluggtid. Halkar efter. Som vanligt. Nu blir det skärpning! Både på plugg och godis fronten. Ska stressplugga lite innan jag drar upp till Sats med mamma och kör bodypump. Avslutar kvällen framför desperate housewives, ett måste.


poncho


Lägesupdate

Godmorgon! Skulle egentligen börja tolv idag men klockan nio stod jag redo och klar för grupparbete på Brommaplan. Just nu befinner jag mig i någon random kyrka med sju andra och spelar in en film. Shakespeare. Har hunnit fem sidor på drygt en timme. Det går bra nu! Nej, back to work.

tiny dancer



LexingtonX2



I fredags låg det ett par paket på min säng när jag kom hem. Mamma hade shoppat loss på Lexington. En piké, en tshirt, ett nattlinne och två kuddar fick jag. Allt var riktigt fint men tyvärr syns inte det lika bra på bilderna.


"du är fan ett monster"


En bild säger mer en tusen ord. Och denna bild säger att jag vann, både bowlingen och totala. Sitter fint. Nu är det bevisat: jag slår killar i sporter. Är obesegrad. Ett monster.

Haha ska sluta retas nu och börja ta tag i spanskan istället. Inte somna denna gång! Hur som, kvällen blev iallafall riktigt lyckad igår och ikväll kommer jag somna riktigt, riktigt bra.

 


ytterligare lite senap


Femkampen fortsätter!

Tänkte dra till Åkeshov nu och spöa Robin i bowling. På Zakynthos i somras bestämde vi oss för att ha en femkamp för att se vem som var bäst på sporter. Gissa vad det står? 2-0 till mig. Och ikväll avgörs det, om jag vinner bowlingen vinner jag allt! Ska komma på något riktigt bra straff till förloraren hehe..


22 oktober


Nostrano



Tolv glas på tre personer. Jag kombinerade och satt och varvade mellan rött, vatten, bubbel och cola. Vilken finsmakare! Maten var grym och sällskapet var det bästa. Hade så jäkla kul. Alla satt vikta av garv, om ni skulle sett min historik på mobilen skulle ni förstå. Älskar mina föräldrars humor. Galet.

Efter middagen fortsatte kvällen spontant! Mötte upp en spontan människa i stan och kvällen såg definitivt inte ut som den brukar. Geeks and G's go wild. Minst sagt haha! Stötte även på den bästa, min syrra som spelade och var mitt uppe i sitt jobb. Fin människa det där. Och väldigt bra kväll för övrigt.

 


bröllopsdagsfirande



Ska åka in till stan nu och möta upp mina fina föräldrar på en drink på skybaren. Därefter ska vi åka till en Italiensk restaurang som tydligen har underbar mat. Varför? Jo, mamma och pappa har varit gifta i tjugo år idag! Grattis.
Ni är allt och lite till.


Huvudet på kudden

Försökte börja på spanskan, men mitt huvud var alldeles för tungt. Ögonen kunde inte hållas öppna. Jag la mig klockan åtta, och somnade direkt. Har sovit enda fram tills nu. Sminket är av och nu ska jag lägga mig på riktigt. Läxorna får bli morgondagens problem. I'm out.


outfit x2


Kamerakåt tjej

Waynes med Sonnie efter skolan. Lättade på mitt cheesecake begär och fick träffa en saknad vän på köpet. Kalas. Sitter just nu på tuben på väg hem. Kom dock på att jag är portad från mitt eget hus. Ännu en privat visning. Det rullar på. Ska nu åka och spontan-våldgästa någon rolig. Watch out.


off to school



Valde att skippa första lektionen. Det är psykiskt jobbigt att sitta där och absolut aldrig göra något nödvändigt. Skönt med sovmorgon iallafall.


tänk vad lite bodybalance kan framkalla

jag halvt springer upp för den fula trappan.
leendet går inte att dölja,
inte för en sekund.
kommer upp och möter mina närmsta.
en känsla i deras ögon,
stolthet.
stolta över att vara mina föräldrar,
känner mig hemma.

fem minuter innan:
slår en djup boll nere vid baslinjen,
och hon slår ut.
game, set, match.
jag har nått mitt största mål någonsin,
jag är en vinnare.


19 / 10 - 11



Två prov avklarade. Hörde jag lättnad? Släppte allt när jag var färdig. Hamnade återigen i limbo och befann mig någonstans mellan medvetande och omedvetande. Under massagen alltså. Gick hem för första gången utan krav. Inget som tyngde ner mig. Nu blir det bodybalance med mamma eftersom min psykologilärare sa att det inte är själva stressen som är farlig, utan det farliga är om man inte återhämtar sig. Hejdå sängen. Hej återhämtning.


home is wherever i'm with you


Coffee Corner plugg

Har precis installerat mig på Coffee Corner. Sushin är serverad, den lugna musiken är på och utanför öser regnet ner. Riktigt mysigt! Ska försöka få lite plugg gjort också, kanske bäst att komma ihåg det. Var precis och belönade mig själv med shopping innan jag gick hit. Tyckte jag var värd det! Två prov imorgon och än har jag inte gått in i väggen! Tufft tycker jag.


18 oktober 2011

Stressad som alltid. Ikväll ska vi ha en privat visning, den första. Spännande! Dock håller jag på och storstädar hela mitt rum. In och ut. Upp och ner. Så ja, plugget skjuts rejält åt sidan. Halv körigt då det var idag jag ska plugga. Det andra komiska är att jag inte bara har ett prov imorgon, utan två. Dubbelt upp. Dubbelt så kul.

Nej, ska försöka lägga på ett kol nu så jag hinner plugga lite innan mäklaren kommer. Sedan ska jag dra mig upp till Vby och coffee corner för att plugga lite mer. Ändå det mysigaste sättet att plugga på. På ett fik det vill säga.

drinkbjudningen


orkar inte med det här, seriöst.

Har två prov till på onsdag. Har inte börjat med någon av dom än. Kollade på tv efter skolan och nu somnade jag. Så typiskt. Slits mellan två alternativ ikväll. Sitta och råplugga eller göra något kul. Är trots allt ledig imorgon och orkar inte spendera all tid åt att plugga. Någon som chansar på det sistnämda alternativet?

eternal flame 2.0



Gårdagen var rolig och mycket bra. Kändes lite som julafton..


Morgonen satte ribban

Vaknade idag trettio minuter innan min första lektion började. Hann jag? Konstigt nog blev jag klar på tio minuter och var i skolan fem i åtta. Tur var väl det eftersom det var då jag fick reda på att jag fick vg på matteprovet! Matte C, mitt svåraste ämne. Känns så jäkla bra att lyckas få vg i ett ämne där jag varken gjort något på lektionerna eller hemma. Lycka!

Resten av dagen har jag mått väldigt dåligt. Har ätit alldeles för dåligt och jag har suttit med två jackor på lektionerna, haha. Nu sitter jag iallafall framför top model och pressar i mig lite mannagrynsgröt. Måste få energi.


Höst 2011


den som fått ut mest av livet är inte den som levt längst, utan den som levt var minut


16 oktober

Jobbhelg: check. Fyfan vad skönt att ha det avklarat! Tråkigt som bara den på morgonen innan det drar igång på riktigt. Vändpunkten är alltid vid Bo-Christer. Efter han gått får man ny energi och jobbet rullar på mycket lättare. Underskatta inte denna man, Bo-Christer. Han gör under.

Egentligen borde jag göra två saker denna dag. Träna och plugga. Jag tänkte göra precis tvärtemot. Ska krypa ner under mitt duntäcke nu med en kopp te, lite godis och en modeblaska. Är det trotsåldern jag hamnat i igen?

new in


V.I.P


tonight's gonna be a good night

Gårkvällen började som den brukar göra på fredagar. Jag och Kristine har våra rutiner. Drog in till stan och mötte upp André, Daniel, Jim och Benjamin på Aveny där födelsedagsfesten hölls. Blev gratis dricka och mycket seriös robotdans till Dj Drägg. Gick till baren och köpte ett fult glas med sprit och vatten. Hundrafemtio kronor. Lätt värt. Lätt det vidrigaste jag druckit som en så kallad drink. Effekten blev dock värdefull. Frugan och jag drog igång hela stället med vår dans. Fick ett x-antal fina stalkers. Efter två fick jag ett sms från pappa, Dj Drägg närmare bestämt, som löd "döttrar jag tror vi måste ta och avrunda det här nu". Höll tummarna för att det skulle komma en dålig låt så vi kunde dra utam att känna att vi svek våra nyfunna vänner. Tyvärr kom en halvtaggad låt. Vi rörde oss mot garderoben. Pappa njöt.

Kom hem efter tre med en vanligt skadad hals och extremare fötter än vanligt. Totalt sönderdansade.
Bilder kommer!

my precious


gold


Fullt ös medvetslös

Kom inte i säng förrän efter fyra och har därför inte sovit mer än tre timmar. Tufft. Hur som blev gårdagen väldigt lyckad! Men mer om det senare. Nu måste jag fixa det sista och sen blir det jobb till två. Hejs.


party 'til the sun is rising


Ikväll trotsar vi alla hemmakvällar som man läser om. Båda jobbar imorgon men det stoppar inte oss! Det är klackarna i taket som gäller ikväll. På schemat står en födelsedagsfest, Bollman fyller tjugotvå år, och det ska firas med drinkbjudning på avenyn.

Nu ska vi slänga i oss lite mat och sedan drar vi in och möter upp lite grabbar. Ha en bra kväll!


TGIF

Vaknade på värst tänkbara sätt imorse. Sömnlös, arg och med grov ångest. Ångest för helgen som vanligt. Ja, eller varannan rättare sagt. Då jag jobbar åttafyrtiofem både lör och sön. Ojämna veckor med andra ord. Hur som helst ändrades humöret helt då jag fick åka hem och vila lite efter spanskan.

Min enda seriösa lektion idag blev matten, då vi bara kollade på skol dm finalen. Värt! Dock blev jag sur då jakan tattarna vann. Hehe. Vi var bättre! Hur som. Blev en snabbis på förfesten då vi kollade på filosofer som spelade fotboll. Vilken fotbollsdag! Därefter kilade jag och frugan, som fått nytt namn, upp till vby och kirrade skor till henne och lite snack med 3 para mi. Tydligen hade inte killen som jobbade där sett någon som kommit upp i mitt smsantal per månad. Förvånat tappade jag hakan tills jag förstod.. Damn you emoji symbols!

Nej full rulle här hemma och jag har hamnat efter som vanligt. Rutinerad brud! Om mindre än en timme kommer hela goa gatan hit på drinkar! Ska berätta nyheten för dem. Håller tummarna för att vi får lika fina grannar på lilla! Pusshej bråttom tjej.

en oändlig cirkel



Inte trodde jag att hälsopedagogik skulle framkalla så mycket ångest. Låter ju som en stor chill kurs. Men icke. Att göra en helkroppsmassage efter två gånger är tydligen nästintill omöjligt. Har underskattat det totalt. Har iallafall masserat mamma nu i en timme och det gick väl, hmm, sådär. Dessutom har jag(!) fått skit ont i ryggen nu och behöver själv massage. Maxat.
Ps. Har jag inte bloggat konstigt mycket idag? Kreativiteten flödar och jag har massa inlägg på lager. Sant nöje. Ds.


Vårt hus är nu ute på hemnet!!


lexington.


upp & ner

Fruskost och en saknad oboy i skolan. Besviken på mitt ekonomiprov. Roligt i skolan. Äcklig mat. Glad att ha psykologin överstökad. Arg att aldrig få tillbaka matten. Lättad över att lyckats byta bort min Romeo roll. Jobbiga privata saker efter skolan. Skönt att få tröstshoppa. Äcklad över mitt skolfoto. Tillfredsställd utav min kladdkaka.

Upp och ner. Upp och ner.
Trots allt som hänt så har dagen varit väldigt bra. Det enda jobbiga var efter skolan. Men shopping och godsaker löser det mesta som sagt. Vad gäller kvällen kommer den förhoppningsvis fortsätta lika positivt. Ska kolla på svenska hollywoodfruar, blogga och bara göra sånt jag gillar. Förutom massage som jag måste ge mamma. I en hel timme. Det är fysiskt jobbigt det. Men ska bli bra att göra något snällt för henne. Over and out.

sista skolfotot!



Jag får ångest en gång per år när jag kollar i brevlådan. Skolfotot. I år hade jag dessvärre all rätt att ha ångest. Porträttet tyckte jag blev hemskt, och även detta år är skärpan på mitt halsband och inte i ansiktet. Porträttet åker inte alls upp här! Bjuder istället på denna bleka och feta bild av mig själv.
Åh. Att. Man. Aldrig. Blir. Bra.


it's like taking a bullet

man kan inte sluta förvånas.
man har aldrig kontroll.
kommer aldrig att ha.
det här är inte upp till mig.


I love this place but it's haunted

Somnade igårkväll framför Dear John. Nästan det bästa sättet att somna på, framför en film. Idag sov jag ut länge och gick inte upp förän ett. Gjorde god frukost och försökte mig på att göra kaffe. Funkade efter ett tag. Gick ut och la mig i solen med psykologiböckerna på magen. Efter fem minuter forsade regnet ner och jag slog upp ett par paraplyn och fortsatte läsa. Knäpp. Måste också poängtera att jag ätit mitt livs första mazarin idag. Värt att nämnas. Nu blir det tacos efter min begäran, har inte ätit det på evigheter. 


studiedag, i'm in love


mustard-me


tisdag 11 oktober 2011



Började på vårt drama och till min förtvivlan blev jag Romeo. Att jag varken kan låta som en kille eller agera är verkligen inte till min fördel. Segt. Blev mycket UF som det alltid blir på tisdagar och jag vet inte riktigt hur det går just nu. Står och stampar lite. Nu ska jag äta något eftersom jag inte fick i mig så mycket mer än några gurkskivor till lunch. Äckliga skolmat. Sen blir det psykplugg.


morgonpromenad

Kom precis hem från en powerwalk, riktigt mysigt. Segt att gå upp tidigare än vad jag behövde men det är enda sättet att hinna med träningen just nu. Nu ska jag hoppa in i duschen och slänga i mig lite frukost. Insåg att jag har jätte stress vilket jag tydligen alltid har.

Har bara två lektioner idag, och är ledig imorgon. Tror jag klarar det.

London calling



Krönika, psykologi, UF, spanska, massage, ekonomi. Ja, listan är lång.
Anna sticker snart till London och behöver jag ens förklara min avundsjuka? Varför är jag här när jag kunnat vara där? Hemska tanke. Nej, dags att ta tag i berget av läxor och prov. Måste bocka av något för att minska stressen.


gult är inte fult


10 oktober

Vaknade upp till ett rum som var helt olikt mitt eget. Det har aldrig varit så städat eller så fint. Så går det nämligen när man agerar städare klockan ett på natten. Vaknade trött som bara den men rummet var iallafall redo för plåtning.

Var en riktigt lång dag i skolan igen med många onödiga lektioner. Fick hur som helst sluta tidigare från spanskan vilket var guld värt. Åkte hem och försökte plugga psykologi men somnade som vanligt. Tur att jag ändå inte har några planer på att bli städare då. Inatt ska jag sova. Men nu: ensam mamma söker och svenska hollywoodfruar och en väldigt stor kopp te.

if you want to know where your heart is, look to where your mind goes when it wanders.


extremt lat dag

Lite halvtaskig uppdatering. Igårkväll var jag iallafall hemma och firade pappa. Satt länge och pratade med honom och mamma vilket var väldigt värt måste jag säga. Slutade kvällen framför baksmällan.

Idag har jag gjort det som jag annars nästan aldrig får göra. Sova onödigt länge och bara slappa framför tvn. Blir halv svårt att göra det i och med att mitt jobbschema är förskräckligt. Har dock också förberett lite inför morgondagens fotografering av huset. Har satt upp en ny lampa och städat bort allt onödigt. Nu är det dags att ta tag i krönikan som jag konstigt nog inte skrivit ett ord på. Jag som älskar sådana här inlämningar.

Familjebrunch #2


Familjebrunch


vi ska flyyyyttttttaaaaaaa!!!!!!



I torsdagskväll firade vi genom att skåla i skumpa. Kontraktet var skrivet, och lägenheten vår!
Fick tyvärr inte skriva något i bloggen eftersom det skulle bli en överraskning för alla idag. Det kliade i fingrarna kan jag säga!

Allt har gått så himla fort. Men det är så otroligt roligt! Att äntligen få lämna Vällingby och istället få bo i stan och vid vattnet. Dock kommer jag sakna vårt hus där jag bott sedan jag föddes. Men men nu är det min första flytt som gäller! Lilla Essingen, vi möts igen den 13 januari!!


är lite ledsen, fastnar inte alls på bild idag


födelsedags brunch!


Ska strax bege mig mot Alviks Strand och restaurangen Sjöpaveljongen. Den ligger precis vid vattnet, kommer vara så fint i det här vädret. Men men, pappa ska firas och likaså David eftersom dom råkat pricka in samma dag. Tror även någon kul grej kommer avslöjas..


top of the world


Grattis världens bästa!


under ombyggnad

Vill bara påpeka att designen är långt ifrån färdig! Är inte alls nöjd med den som den ser ut nu. Dock är inte det där med design min starkaste sida och helt ärligt är det riktigt svårt med alla koder som ska klistras in huller om buller. Så ni får hålla ut ett tag.

Nu startar jag eget!


Det här blir totalt min fjärde blogg. Dock den första som bara jag skriver i. Intressant.
För att kolla vad som hänt i mitt liv de senaste tre åren, kika då in min förra blogg!

RSS 2.0