Rollin our swags

Då var man återigen tillbaka till civilisationen (om man nu kan kalla lilla Alice Springs för det) efter tre dygn i vildmarken. Turen blev verkligen något vi sent kommer att glömma. För något likt detta gör man inte precis årligen.

Det första vi möttes av klockan sex på morgonen var sjutton andra ungdomar, redo för tre dygn i öknen. Det var helt klart motsatsen till vad vi förväntat oss då vi målat upp en bild av större och äldre amerikanare som skulle vara vårt sällskap under turen. Vi satte oss i en större minibuss och Stron, vår guide, presenterade sig själv som vår ölkompis, our shoulder to cry on och vår egna dj. Taggade lämnade vi Haven Backpacker Resort och satte av mot Australiens mitt. De följande tre dagarna bestod av en mängd minnesvärda upplevelser. Dag ett tog vi en walk runt världens största sandsten Ayers Rock, blödde näsblod i solnedgången, åt en fantastisk känguru-bolognaise till middag och la oss under stjärnorna i våra swags. Dag ett var det nog natten som berörde mig mest. Vi kröp som sagt ner i våra swags (garvar fortfarande åt namnet) som var som en stor sovsäck med kudde och madrass. La sedan ner sovsäcken i swagen och somnade till en himmel fylld av stjärnor. Sjuk känsla!

Dag två blev vi väckta kl fem och jag klev upp lite frusen men förvånad över att jag klarat natten i det fria galant. Slängde i oss frukost för att vakna till, men det var nog först när vi såg soluppgången över Uluru och Kata-Tjuta som vi vaknade på riktigt. Blev sedan en tuff vandring i hettan vid Kata-Tjuta som påminde mig lite om Landet för länge sedan. Riktigt vackert! Tre timmar gick vi runt där på lösa stenar i solens hetta och med tre liter vatten på ryggen och ett flertal skavsår på fötterna. Om det inte varit för vinden hade vi nog tuppat av. Efter vandringen blev det hamburgare och korv innan vi åkte vidare i partybussen mot Kings Canyon. Det var episkt då vi tog över musiken och Mange Makers strömmade ut ur högtalarna av en slump. Tror att alla tyskar, danskar och schweizare rynkade några ögonbryn då drick den spelades högt. Natten spenderades runt en lägereld med ännu mera god mat och tusentals stjärnor ovan oss. Det enda negativa den natten var att jag fick en swag som verkligen stank mögel, men jag frös inget den natten så det var ju ändå ett plus haha.

Dag tre väcktes vi ännu en gång vid den magiska tiden femnollnoll. Den sista dagen blev den bästa walken då vi gick på Kings Canyon. Startade med Heart Attack Hill som var en brant backe flera hundra meter upp. Blev ett rena rama träningspass de tre timmar vi gick då klippan var formad som trappsteg hela vägen. Grym träning för både ben och rumpa, ett extra plus! Såg hur som helst häftiga klippväggar, vackra vattendrag, coola klippformationer och en mäktig utsikt över hela KC.

Igår var vi tillbaka till Haven vid artontiden och checkade in i ett dorm med fem andra från vår grupp. Sjukt kul att hamna med dom man redan kände! Vid åtta var vi femton ungdomar som bokade bord på en restaurang och åt en avslutningsmiddag tillsammans. Stannade sedan kvar längre och spelade biljard och drack öl med riktigt sköna människor. Bästa avslutet på bästa turen!


Kommentarer
Postat av: Pappa Lasse

Vilken upplevelse. Är riktigt avundsjuk. Kanske mamma och jag skall göra detta någon gång. Kram. Älskar dig. Längtar

2013-04-23 @ 10:13:57
Postat av: Sanna

Hehe bra, det bör du vara! Ja kanske det! Älskar dig

2013-04-23 @ 15:25:08
URL: http://larssonsannas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0